Uvarené ošúpané zemiaky najemno nastrúhame alebo prelisujeme na pyré, zmiešame s lyžičkou guarovej gumy, vajíčkom, bezlepkovou múkou a morskou soľou a vypracujeme cesto. Cesto má byť skôr tuhšie a podľa autorky sa nemá nechať dlho stáť lebo redne.
Z cesta si vyformujeme asi 8cm hrubší valec, ktorý si rozdelíme na cca 2 cm rovnaké dieliky. Z každého dieliku vyvaľkáme tenkú lokšu (stačí 2mm hrúbka), výborne sa vaľkajú na silikónovej podložke, kde netreba veľa podsypávať múkou. Lokše potom nasucho opečieme z oboch strán na teflonovej panvici. Z uvedeného množstva výde približne 13 lokší s priemerom cca 20 cm.
Hotové lokše pomastíme roztopeným maslom a plníme podľa chuti. Suché môžme kľudne zamraziť, výborné budú aj po rozmrazení a zohriatí.