SOLČANKA, s.r.o.

Hubové rizoto s údeným syrom

Suroviny
1 veľká hrsť sušené dubáky
3 šálky á 250 mlryža dlhozrnná SOS
6 šálok á 250 ml, vriaca voda
2 kockybujón slepačí
1 PLvegeta
1 čajová lyžičkamorská soľ
1 čajová lyžičkakorenie čierne mleté
1 zväzokpetržlenová vňať
1 ks, stredne veľkácibuľa
200 g, strúhanýsyr údený
3 PLolej

Zeleninové ochudovadlo bez glutamanu

Sušená zelenina na dochucovanie pokrmov s morskou soľou

Morská soľ

Hubové rizoto s údeným syrom

Postup prípravy receptu

  1. Sušené dubáky namočíme na 30 minút do vlažnej vody, Cibuľu pokrájame na kocky, petržlenovú vňať posekáme na drobno a ryžu niekoľkokrát premyjeme vo vlažnej vode.
  2. V jenskej mise orestujeme cibuľu a ryžu, zalejeme odmeraným množstvom vriacej vody, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Pridáme namočené dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené. Premiešame všetko spolu aj s rozdrobeným slepačím bujónom. Prikryjeme a vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov na 30 minút, vypneme zdroj tepla a necháme ešte v trúbe dôjsť dalších 15 minút.
  3. Vyberieme z trúby a rizoto načechráme vidličkou, aby bolo pekne nadýchané. Jednotlivé porcie na tanieri bohate posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným údeným syrom. Podávame s kyslou uhorkou alebo so šalátmi zo sezónnej zeleniny.

Zdroj: varecha.sk