SOLČANKA, s.r.o.

Pizzové štangle s morskou soľou

Suroviny
300 ghladká múka
100 mlvoda
100 mlmlieko
20 gdroždie
trochumorská soľ
trochucukor
2 PLolej
Na posypanie:
soľ morská hrubozrnná
Na potretie:
olej
2-3 strúčikycesnak
Pizzové štangle s morskou soľou

Postup prípravy receptu

  1. Urobíme si z mlieka cukru a droždia kvások. Zatiaľ si preosejeme múku pridáme soľ, vodu. Medzi tým máme už kvások hotový primiešame k múke a vypracujeme dobre cesto. Necháme 40 minút v teple kysnúť.
  2. Cesto si rozvaľkáme 6-7 mm. 
  3. Rozkrájame asi na 1 1/2 až 2 cm pásiky.
  4. Každý pásik preložíme na polovicu a trochu pozatáčame a ukladáme na plech na ktorý sme dali papier na pečenie. Keď máme všetky zatočené a poukladané na plechu potrieme ich olejom ochuteným prelisovaným cesnakom. Posypeme morskou soľou a dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme na 220 stupňov asi 10 minút.
  5. Keď sú pekné ružové vyberieme z rúry necháme trochu vychladnúť ak vydržíme lebo od cesnaku rozvoniava celý byt pridáme cesnakový drezing a môžeme si pochutnávať. Prajem dobrú chuť. 

Zdroj: varecha.sk