Postup prípravy receptu
- Do panvice si dáme olej a osmažíme cibuľku. Prihodíme mäsko osolíme morskou soľou ho a opečieme, keď je mäsko opečené tak hodíme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler/ malé kocky/. Dusíme pod pokrievkou. Očistíme si cesnak a pretlačíme alebo nastrúhame ho tam. Keď sa zeleninka trošku udusí podleje to vodou tak za malú šálku a pridáme pretlak / malý /. Ďalej varíme. Zatiaľ si sparíme paradajky a ošúpeme ich z kože. / zalejte horúcou vodou 2 paradajky chvíľku ich tam nechajte potom ich ošúpte/. Nakrájajte paradajky na kocky a hoďte to do panvice k masku a zelenine. Varíme kým nemáme všetko mäkké. Dochutíme čerstvou bazalkou, korením, čili, vegetou bez glutamanu / Solčankou / a koreninovou soľou Solčanka. Mäsko v panvici by malo mať aj peknú šťavu nemalo by tam byt utopené ale tak akurát. Ak máte šťavy málo tak podlejte vodou a zasa dochuťte.
- K Bolognese omáčke sa hodia špagety ale aj iná cestovina, alebo domáce lasagne. Keď sú cestoviny hotové scedíme ich ale tak aby nám voda z cestovín do niečoho stiekla nevylievajte ju!!! Potom porozdeľujeme cestovinu a omáčku bolognese a ešte to trošku polejeme z tou vodou z cestovín nelepia sa a ešte to dodá viac chuti. Posypeme strúhaním syrom podla chuti.