Postup prípravy receptu
- v zásade - žiadne iné mäso iba bravčové - najlepšie z pliecka, može byť i stehno, ale to je tvrdšie, mäso musí byť ešte trochu namrznuté keď ho idem krájať, to znamená, že ho vytiahnem z mrazničky, umyjem, prípadne odblaním, a trochu stopené krájam /poriadne nabrúseným nožom/ na úplne tenučké rezníky /caa 3-4 mm/ a potom rezančeky, tiež asi 3-4mmm. Totižto, keby sa mäsko nechalo úplne rozmraziť, tak natenúčko ho nenakrájate a je to doležité, lebo jedlo patrí medzi minútky a treba, aby sa čo najrýchlejšie tepelne upravilo.
- dopredu si pripravím uhorky a kápiu ... kápiu na menšie pásiky a uhorky nadrobno ... / kápia sa može použiť i sterilizovaná, ale s čerstvou je to naj /
- Do veľkej, resp. hlavne čo najširšej panvice dám 2 poriadne PL masti /olej nie ... nie je tu vobec chutný/ a nechám na strednej teplote úplne rozpáliť .... možete na skúšku vložiť kúsok maska, či je dostatočne .... musí byť úplne rozohriaty, lebo toto jedlo je za 5 min hotové.
- vložím mäso ... teplotu zvýšim na max /na teflónke sa to úplne naj robí/ .. a opekám - premiešavam, aby boli všetky póry masa uzatvorené a potom pridáme nakrájanú kápiu a uhorky.
- Ochutíme a pridáme chilly.
- Mäsko je v priebehu 5-6 min hotové, ochutnám, je makučké, osolím / podľa seba / ... a odstavím z ohňa / nepodlieva sa v žiadnom prípade vodou, nesolí sa dopredu, nezakrýva pokrievkou !!
- Po odstavení z ohňa - počkám asi 1 min a primiešam horčicu.
- A nakoniec poprášime majoránkou.
- Podávame s čerstvým chlebíkom, šalátom .. super je i ako náplň do zemiakovej placky....