Postup prípravy receptu
- Prichystáme suroviny. Dáme rúru hriať na 200 °C.
- Šalát, uhorkový umyjeme. Šalát pokrájame na menšie časti, uhorku na kolieska, šunku na malé kocky, syr tiež. Maslom vymažeme sklenenú zapekaciu nádobu.
- Chytíme 2 toasty, zľahka ich natrieme tiež a položíme do vymazanej zapekacej dózy. Posypeme troškou vegety. Potom si urobíme redšie miešané vajíčka. Osolíme.
- Miešané vajíčka, syr a šunku poukladáme na toasty. Na to položíme ďalšie 2 toasty. Zakryjeme hliníkovou fóliou lesklou stranou dnu. Šupneme do predhriatej rúry na 200 °C, na cca 20 minút. Niekto dlhšie, niekto kratšie.
- Na dobrej panvici a troche masla si opražíme ďalšie 2 toasty. Dáme nabok. Po zhruba 20 minútach toasty vyberieme z rúry, alobal dáme preč, a nachystáme si ich na servírovací tanier. Treba s nimi zaobchádzať opatrne, môžu byť na spodku mokrejšie. Netreba to s maslom prehnať. Ak by len predsa boli, stačí iba otočiť mokrým hore. Na vrch toastov poukladáme trochu šalátu, uhorky, kečup a nakoniec navrch položíme na panvici upražené toasty.