SOLČANKA, s.r.o.

Fašírky s horčicovou omáčkou

Suroviny
800 g mleté bravčové mäso
korenie na faširkyalebo vegeta, paprika, cesnak, čierne korenie
2 ks vajcia
múka hladká
mlieko
horčica plnotučná
vývar zeleninový
ks cibuľa
olej
maslo
Fašírky s horčicovou omáčkou

Postup prípravy

  1. Do mletého mäsa pridáme korenie na fašírky (kto preferuje, môže použiť klasiku: mleté čierne korenie, sladkú mletú papriku, mletú rascu, cesnak, vegetu alebo soľ) a 2 vajcia. Dobre premiešame a vytvarujeme klasické fašírky. Tie opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán, kým nebudú krásne chrumkavé.
  2. Omáčka: Na oleji opražíme cibuľu do sklovita, zaprášime ju múkou a zalejeme zeleninovým vývarom, čím pripravíme jednoduchú zásmažku. Postupne pridáme mlieko a pol pohára plnotučnej horčice. Dochutíme soľou, korením a nakoniec omáčku zjemníme lyžicou masla. Necháme ju chvíľu prevrieť, potom do nej vložíme pripravené fašírky.

  3. Servírujeme so zemiakovou kašou.

zdroj: varecha.sk

Zeleninové ochucovadlo BEZ glutamanu E621 / Solčanka z nášho e-shopu:

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo bez glutamanu

 
1,40