Začneme tým, že si narežeme paradajku na krúžky, na jednu žemľu mi stále stačili štyri krúžky a natrháme ľadový šalát, tak podľa chuti. Na predhriatu panvicu si položíme plátky, najlepšie údenej slaniny. Počet plátkov záleží na vás. Takto ju smažíme z obidvoch strán, až kým nezozlatne.
Medzitým, čo sa nám slaninka smaží si žemľu rozrežeme po dĺžke na polovicu. Do malej misky si dáme približne dve čajové lyžičky majolenky, štipku vegety a mletej červenej papriky a čili omáčku, ktorú dáme podľa toho ako štipľavé to chceme.
Následne to len lyžičkou pomiešame dokopy a vznikne taká ružovkastá omáčka. Samorejme že sa dajú spraviť rôzne kombinácie.
Slaninka sa nám dosmažila.
Dáme ju na tanier a na jej miesto príde žemľa, ktorú položíme na panvicu. Trošku nám nasaje masť zo slaninky a bude viac chrumkavá na krajoch.
Po chviľke dáme žemľu z panvice dole a jednu stranu natrieme omáčkou, ktorú sme si vyrobili, a druhú stranu natrieme troškou masla.
Prvé "poschodie" bude tvoriť slaninka.
Na ňu položíme krúžky paradajky.
A nakoniec šalát a prikryjeme druhou vrchnou polovicou žemle.