SOLČANKA, s.r.o.

Plnka do kuraťa

Suroviny
3 ksstaršie pečivo
1 kscibuľa
5 kskuracie pečienky
pol lyžičkyčierne korenie mleté
3-4 byľkypetržlenová vňať
1 lyžicasolčanka alebo vegeta
podľa potrebymorská soľ
2 dlmlieko
2-3 lyžicemaslo na pečenie
2 lyžiceolej
2 ksvajcia

Milujete kuracie plnky, ale neznášate glutaman? Naše ochucovadlo zo sušenej zeleniny a soli Solčanka neobsahuje glutaman. Dodá vašej kuracie plnke vyváženú chuť.

Plnka do kuraťa

Postup prípravy receptu

  1. Pečivo nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom, necháme 20 min. postáť
  2. Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kúsky pokrájané pečienky, pridáme čierne mleté korenie a podusíme, kým sú pečienky mäkké, soľ pridáme až na konci, inak pečienky nezmäknú.
  3. Žemle vyžmýkame a po častiach opečieme na masle, dáme do väčšej misy. Pridáme udusené pečienky, sol, solčanku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, žĺtka a sneh z bielkov vmiešame opatrne. Touto zmesou naplníme kurča pod kožou na prsiach, prípadne vnútrajšok kuraťa.

Zdroj: varecha.sk

Dovolíte nám používať cookies?

Cookies sú údaje, ktoré prehliadač ukladá pri prezeraní stránok. Bez nevyhnutných cookies by stránka nefungovala. Analytické pomáhajú zlepšovať obsah nášho webu. Vďaka personalizovaným cookies prispôsobujeme stránku priamo pre vás. Marketingové používame na účely marketingu a cielenie reklám. Váš súhlas je pre nás dôležitý, aby sme vám vedeli ponúknuť čo najlepší obsah.