Suroviny | |
---|---|
6 ks | rožky |
20 dk | gšunka bravčová |
1 ks | cibuľa |
2 PL | cesnak sušený |
1 PL | korenie čierne mleté |
1/2 PL | vegeta bez glutamanu / solčanka |
morská soľ | |
olej | |
3 dc | lmlieko |
5 ks | vajíčka |
1 zväzok menší | vňať petržlenová |
Rožky nakrájame na kolieska dáme do misy, zalejeme mliekom necháme chvíľu postať. Medzi tým si nakrájame cibuľu ktorú dusme na oleji do sklovitá , pridáme na kocky nakrájanú šunku chvíľu dusíme a miešame a odstavíme z platne a necháme vychladnúť. Potom cibuľu so šunkou dáme k rožkom. Posypeme cesnakom, soľou , vegetou a korením. Ďalej pridáme vajcia i nakrájanú na drobno peržlenovú vňať všetko dobré v mise premiešame.
Zoberieme si mikroténový sáčok a do neho zmes dáme a urobíme uzol tesne pri zmesi. Vložíme to do hrnca tak aby to bolo vo vode ponorené a varíme pomaly asi 100 minút. Po uvarení vyberieme opatrne z vody nech nám vrecko nepraskne. Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Môžme nechat pripiecť v horúcej rúre na 15 minút.
Zdroj: varecha.sk