SOLČANKA, s.r.o.

Bezlepkové Vianočné medovníky

Suroviny:
400 g kukuričná múka - bezlepková hladká múka
150 g práškového cukru
60 g rastlinného tuku do cesta
2 celé vajcia
100 g medu
1 ČL mletých klinčekov
1 ČL mletej škorice
1 ČL sódy bikarbóny
Orechy, slnečnicové semiačka na ozdobenie

Bezlepková múka kukuričná hladká

Bezlepkové Vianočné medovníky

Postup prípravy

  1. V mise premiešame suché ingrediencie (múku, cukor, sódu bikarbónu, škoricu a klinčeky. 

    Pridáme zmäknutý tuk, med a rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Ak sa lepí, namúčime si ryžovou múkou ruky, do cesta sa snažíme nepridávať múku, aby medovníčky nestuhli. 

    Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ideálne cez noc v chladničke. 

    Na druhý deň ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky rôznych tvarov a ozdobíme ich orechom alebo semiačkami. 

    Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 10 minút. Čas aj dĺžka pečenia závisí od veľkosti a hrúbky medovníkov. My sme robili menšie medovníčky o hrúbke asi pol cm

Zdroj: celiakia.sk

Dovolíte nám používať cookies?

Cookies sú údaje, ktoré prehliadač ukladá pri prezeraní stránok. Bez nevyhnutných cookies by stránka nefungovala. Analytické pomáhajú zlepšovať obsah nášho webu. Vďaka personalizovaným cookies prispôsobujeme stránku priamo pre vás. Marketingové používame na účely marketingu a cielenie reklám. Váš súhlas je pre nás dôležitý, aby sme vám vedeli ponúknuť čo najlepší obsah.