Z cesta na bublaninu môzeme robiť bábovku a korpusy na torty so želé alebo krémové. Vhodné pre bezlepkovú diétu.
ingrediencie
maslo na vymastenie
kukuričná múka
náplň
1 miska
ovocie
cesto
10 ks
vajcia
25 dkg
cukor krupica
10 lyžíc
voda
25 dkg
hladká sójová múka
Sójová múka hladká | Solčanka
Bezlepková múka vhodná pri bezlepkovej diéte.
Postup prípravy receptu
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Za stáleho šľahania pridávame vlažnú vodu a sójovú múku.
Plech alebo formu vymastíme a vysypeme kukuričnou múkou. Na plech nalejeme cesto a rovnomerne ho rozprestrieme. Poukladáme ovocím. Bublaninu zo sójovej múky vložíme do predhriatej rúry na 160 ° C a pečieme asi 30 - 35 minút.
Upečenú bublaninu zo sójovej múky podľa chuti ocukrujeme, nakrájame a môžeme podávať. Bublanina je vhodná pre bezlepkovú diétu.