SOLČANKA, s.r.o.

Linecké koláče

Suroviny
380 g hladká múka
170 g práškový cukor
250 g zmäknuté maslo
1 ks vajce
1 ks vanilkový cukor
džem
čokoláda na polevu

Postup prípravy receptu

  1. Na doske zmiešame múku s práškovým cukrom, pridáme vajce a maslo, vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto trošku lepí o dosku, uložíme ho na pol hodiny do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Koláčiky naukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 10-12 minút. Upečené pečivo necháme vychladnúť a zlepujeme vždy 2 rovnaké tvary džemom, ktoré namočíme do čokoládovej polevy.

Zdroj: varecha.sk