SOLČANKA, s.r.o.

Slimáky z údeného syra

Surovniny
750 gramovmúka hladká
500 mlmlieko
2 polievkové lyžicecukor
2 kávové lyžičkysoľ
1 baleniedroždie
150 mlolej
300 gramovsyr údený
4 štvorčekySyrokrém
10 strúčikovcesnak
1 polievková lyžicavegeta Solčanka bez glutamanu
3 kusyžĺtky
100 gramovmaslo
1 kusvajce
Slimáky z údeného syra

Postup prípravy



  1. Z mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások. Pridáme olej, múku, soľ a vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť.


  2. Postrúhame údený syr, primiešame syrokrém, maslo, vegetu Solčanku, pretlačený cesnak, žĺtky a pomiešame.

  3. Po vykysnutí cesta si odoberieme štvrtinku, rozváľame ho na veľkosť cca pol centimetra a potrieme štvrtinkou syrovej hmoty. Zavinieme ako roládu a krájame kolieska hrubé cca dvojcentimetre, ktoré kladieme rezom na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom (prípadne zvyšnými bielkami) a posypeme sezamom. Pečieme na 180 stupňoch cca 15 minút.

Bezlepková múka kukuričná hladká, morská soľ a Solčanka bez glutamanu z nášho e-shopu.