SOLČANKA, s.r.o.

Syrové muffiny z kukuričnej múky

Suroviny
1 hrnček múka kukuričná bezlepková Solčanka
1 hrnček múka hladká
1/2 hrnčeka olej
1,5 hrnčeka jogurt biely gréckeho typu
1 ČL morská soľ Solčanka
1 ČL prášok do pečiva
1 ks vajce
200 g syr feta
Syrové muffiny z kukuričnej múky

Postup prípravy

  1. Príprava suchých surovín – Do misky nasypeme kukuričnú múku, hladkú múku, prášok do pečiva a soľ, následne všetko dôkladne premiešame lyžicou.
  2. Pridanie mokrých ingrediencií – K suchým surovinám pridáme olej, vajce a jogurt, potom zmes dôkladne premiešame, aby vzniklo hladké cesto.
  3. Vmiešanie syraFetu nakrájame na drobné kúsky alebo ju prstami rozdrobíme a jemne zapracujeme do cesta, aby sa rovnomerne rozložila.
  4. Príprava foriem – Formu na muffiny vystelieme papierovými košíkmi alebo použijeme silikónové formy.
  5. Pečenie – Košíky plníme cestom približne do 3/4 ich objemu, aby mali muffiny priestor narásť. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút, kým povrch krásne nezozlatne.

Zdroj: varecha.sk

Bezlepková kukuričná múka a morská soľ Solčanka z nášho e-shopu.