Postup prípravy
- Do misky nalejeme teplú vodu, do ktorej vsypeme psyllium a necháme ho krátko odstáť, aby nabobtnalo. Následne vmiešame bezlepkovú múku Promix Alfa,. Potom pridáme hladkú kukuričnú múku Solčanka, ktorá je ideálna pre kombinovanie s inými múkami, použitie v chlebe, koláčoch či pečive, ale tiež vhodná na varenie a zahusťovanie.
- Následne postupne vmiešame zvyšné ingrediencie a s pomocou mixéra cesto miesime približne 7-8 minút. Potom cesto premiestnime na pracovnú plochu, ktorú sme predtým posypali bezlepkovou múkou, a rozdelíme ho na 12-16 porcií.
- Každú porciu na ľahko pomúčenej doske vyvaľkáme čo najtenšie. Tenšie vyvaľkané cesto zaručí lepšiu kvalitu bezlepkovej tortilly. V prípade, že by sa cesto prilepilo, môžeme ho ľahko posypať múkou alebo použiť dva kusy papiera na pečenie pre jednoduchšie vyvaľkanie. Tortilly potom opečieme na rozpálenej suchej panvici z oboch strán, až kým sa na nich neobjavia tmavšie bublinky. Hotové placky ukladáme jednu na druhú a prikryjeme ich alobalom alebo potravinárskou fóliou, aby zostali mäkké.
- Po vychladnutí sú pripravené na okamžitú konzumáciu. A čo tak skúsiť bezlepkové quesadilly? Ide o tortilly naplnené syrom, ktoré sú tak lákavé, že sa vám budú zbiehať slinky už len pri pohľade na ne.