SOLČANKA, s.r.o.

Tvarohové guľky

Suroviny
500 gTvaroh hrudkový
200 ghrubá múka
4 ksžĺtky
50 grozpustené maslo
2 ČLkypriaci prášok
strúhanka a práškový cukor na posypanie

Kukuričná múka hladká

Tvarohové guľky

Postup prípravy receptu

  1. Tvaroh, žĺtka, hrubú múku, maslo, kypriaci prášok, soľ zamiešame a vyrobíme cesto. Pomocou lyžice vyformujeme guľky. Do vriacej vody dáme soľ a guľky v nej vyvaríme 4-5 minút. Vyberieme pomocou sitka, posypeme kryštálovým cukrom a polejeme maslom. Strúhanku opražíme na suchej panvici. Guľky posypeme strúhankou do ktorej sme primiešali práškový cukor. Pred podávaním polejeme maslom.

Zdroj: varecha.sk