SOLČANKA, s.r.o.

Vegánske šišky so sójovou múkou

Suroviny
250 gmúka hladká
1,5 dclmlieko kokosové
1/2 baldroždie
3 lyžiceolej
4 lyžicerum
20 gAlsan Bio
1 lyžicamúka sójová
1 lyžičkakypriaci prášok do pečiva
40 gcukor trstinový

Bezlepková múka sójová

Vegánske šišky so sójovou múkou

Postup prípravy

  1. Kvások: 0,5 dcl vlažného mlieka, pol kocky kvasníc, 1 lyžica hladkej múky, trochu trstinového cukru
  2. Zmiešame ostatné mokré suroviny ( mlieko, rum, olej, roztopený alsan tuk) s cukrom , ktoré potom zmiešame s vykysnutým kváskom. Pridáme hladkú múku, soóovú múku a kypriaci prášok ( ako náhradu za vajíčka). Všetko zašľaháme ručne metličkou a vznikne nám polohusté cesto, ktoré necháme na teplom mieste prikryté utierkou vykysnúť cca 40 minút.
  3. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, je nadýchané, aby nelepilo, ho poprášime múkou a rukou ho upravíme na obdlžnik o výške cca 2 cm.Vykrajujeme ostrou hranou pohára. Mne vyšlo 6 šišiek. Do menšieho hrnca dáme dostatočné množstvo oleja. Rozpálenosť oleja sme skúsili vhodením odrezku zo zvyšného cesta. Po ochutnaní, sme sa rozhodli, že 3 šišky vypražim a 3 upečieme. Do vyhriatej truby na 170 stupňou sme dali piecť 3 šišky a odrezky. Pri vyprážaní som dodržala postup, že šišku som v strede stlačila a vložila do oleja dole hlavou( vyplavala tá časť , na ktorej šiška sedela), keď som už videla, že je opražená, prevrátila som ju. Kým som dopražila 3 šišky( jednu po druhej), v trube už ozlátli aj pečené šišky. Ak nie ste si isté, či je šiška hotová, skúste špáratkom, či vyjde čisté. Pečené šišky sme jemne potreli kokosovym olejom.

Dovolíte nám používať cookies?

Cookies sú údaje, ktoré prehliadač ukladá pri prezeraní stránok. Bez nevyhnutných cookies by stránka nefungovala. Analytické pomáhajú zlepšovať obsah nášho webu. Vďaka personalizovaným cookies prispôsobujeme stránku priamo pre vás. Marketingové používame na účely marketingu a cielenie reklám. Váš súhlas je pre nás dôležitý, aby sme vám vedeli ponúknuť čo najlepší obsah.