SOLČANKA, s.r.o.

Batátový krém s medvedím cesnakom

Suroviny
250 g (sladké zemiaky)batáty
20 gšalotka
20 gmaslo
200 mlvývar
200 mlmlieko
10 gmúka hladká
morská soľ
na dochutenievegeta bez glutamanu
korenie čierne mleté
10 gcesnak medvedí
100 mlolej olivový

Suroviny z nášho e-shopu:

Zeleninové ochucovadlo pokrmov Solčanka s morskou soľou

Morská soľ

Batátový krém s medvedím cesnakom

Postup prípravy receptu

  1. Batáty ošúpeme a nakrájame na kocky. Šalotku opražíme na masle do sklovitá, pridáme múku, opražíme a podlejeme vývarom a mliekom.
  2. Potom pridáme zemiaky a varíme ich domäkka. Polievku dochutíme soľou a korením. Olivový olej a medvedí cesnak rozmixujeme a potom precedíme cez gázu.

Zdroj: varecha.sk