SOLČANKA, s.r.o.

Bryndzový krém demikát

Suroviny
300 gbryndza ovčia 100%
30 gmasť bravčová
500 gzemiaky
200 gsmotana sladká 33%
morská soľ
korenie čierne mleté čerstvé
rasca mletá
list bobkový
2 kscibuľa
3 kscesnak
1 ČLpaprika červená mletá
100 gslanina údená
pažitka čerstvá nasekaná
1 l (voda)vývar alebo koreniaca zmes do polievky

Vyberáme z nášho e-shopu:
Zeleninová koreniaca zmes do polievok bez glutamanu s morskou soľou a morská soľ Solčanka

Bryndzový krém demikát

Postup prípravy receptu

  1. Na bravčovej masti orestujeme do zlata cibuľu spolu so soľou, rascou, mletým korením a cesnakom. Hrniec stiahneme z tep. zdroja nabok, pridáme ml. papriku, zamiešame a chvíľu restujeme, vrátime hrniec spať na horák a pridáme 2/3 nakrájaných zemiakov spolu s bob. listom.
  2. zalejeme vývarom spolu s koreniacou zmesou a varíme kým nám zemiaky nezmäknú. Medzitým si slaninu nakrájame na kocky, opražíme do chrumkava a vyberieme. Do výpeku zo slaniny dáme na malé kocky nakrájané zemiaky ktoré nám zostali a opečieme do hneda. Polievku odstavíme zo zdroja, vyberieme bob.list a ponorným mixérom dobre rozmixujeme. Potom pridáme smotanu a bryndzu a ešte raz poriadne premixujeme do hladkého krému.
  3. vrátime spať na horák, necháme masu prejsť krátko varom aby sa suroviny dobre spojili a odstavíme. Servírujeme s posypanými kockami slaniny, zemiakov a pažítky.

Zdroj: varecha.sk

Dovolíte nám používať cookies?

Cookies sú údaje, ktoré prehliadač ukladá pri prezeraní stránok. Bez nevyhnutných cookies by stránka nefungovala. Analytické pomáhajú zlepšovať obsah nášho webu. Vďaka personalizovaným cookies prispôsobujeme stránku priamo pre vás. Marketingové používame na účely marketingu a cielenie reklám. Váš súhlas je pre nás dôležitý, aby sme vám vedeli ponúknuť čo najlepší obsah.