Príprava receptu na fazuľovú polievku s údeným rebrom s použitím naších produktov bez glutamanu ako polievkové korenie solčanka.
Suroviny
0,5 kg
údené rebrá
1 a pol hrnček
fazuľa biela suchá
4
väčšie zemiaky
kuchynská soľ
cukor
3 lístky
bobkový list
vegeta/solčanka
1 lyžica
ocot
1
sladká smotana
1
kyslá smotana
2 dcl
mlieko
2 lyžice
múka
5 strúčkov
cesnak
1
cibuľa
mleté čierne korenie
majoránka
Postup prípravy receptu
Deň predtým namočíme fazuľu. Na druhý deň fazuľu zlejeme a dáme variť do hrnca s údeným rebrom, bobkovými listami, strúčikmi cesnaku a celou cibuľou. Neskôr osolíme, okoreníme.
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, keď je fazuľa už takmer mäkká pridáme zemiaky.
Keď už sú zemiaky a fazuľa mäkké urobíme si zátrepku z mlieka a múky a zahustíme polievku. Za miešame uvedieme do varu a pridáme kyslú a sladkú smotanu. Pomiešame a pridáme štipku korenia, vegety a podľa chuti osolíme a ocukríme a dokoreníme. Nakoniec pridáme lyžicu octu a zamiešame.