Mäso umyjeme studenou vodou a dáme variť do osolenej vody. Mäso varíme pomaly, aj tri – štyri hodiny, kým nezmäkne.
Očistíme koreňovú zeleninu a po troch hodinách pridáme do mäsového vývaru a varíme, kým zelenina nezmäkne. Neskôr pridáme pór, cibuľu celú aj v šupke a bobuľky celého čierneho korenia. Polievku varíme s poodkrytou pokrievkou, kým nám zelenina nezmäkne.
Pripravíme si krupicové halušky. V miske zmiešame krupicu so soľou, olejom, vajíčkom, štipkou nasekanej petržlenovej vňate a studenou vodou na polotuhé cesto. Necháme ho približne na 10 minút odstáť. Potom s malou lyžičkou namočenou v horúcom vývare odkrajujeme menšie halušky. Tie následne vkladáme do nevriaceho vývaru alebo do horúcej bublajúcej vody. Stiahneme plameň, hrniec s polievkou a haluškami prikryjeme pokrievkou a necháme na približne 15 minút odstáť.
Dovolíte nám používať cookies?
Cookies sú údaje, ktoré prehliadač ukladá pri prezeraní stránok. Bez nevyhnutných cookies by stránka nefungovala. Analytické pomáhajú zlepšovať obsah nášho webu. Vďaka personalizovaným cookies prispôsobujeme stránku priamo pre vás. Marketingové používame na účely marketingu a cielenie reklám. Váš súhlas je pre nás dôležitý, aby sme vám vedeli ponúknuť čo najlepší obsah.