Postup prípravy receptu
- V horúcej vode necháme nabobtnať sušené hríby, ja som dala dubáky a masliaky.Potom ich uvaríme do mäkka. Očistíme si zemiaky, pokrájame na stredne veľké kocky, pridáme cesnak, rascu, soľ a bobkový list. Uvaríme ich. Kým sa nám varia zemiaky tak na oleji a cibuľke si orestujeme šampiňóny, ktoré sme pokrájali na mesiačiky. Mierne osolíme a pridáme korenie. Restujeme.
- Potom uvarené hríby a restované šampiňóny pridáme k zemiakom. Zalejeme šľahačkovou smotanou a pridáme zátrepku z mlieka a múky. Prevaríme.
- Nakoniec ešte podľa chuti pridáme soľ, solčanku, citrónovú šťavu a trošku cukru. No a celkovou bodkou je nasekaný kôpor. Kľudne môžete použiť na okyslenie aj ocot.