- Očistíme si zemiaky, pokrájame na stredne veľké kocky, pridáme cesnak, rascu, morskú soľ a bobkový list. Uvaríme ich. Kým sa nám varia zemiaky tak na oleji a cibuľke si orestujeme šampiňóny a čerstvé hríby, ktoré sme pokrájali na mesiačiky. Mierne osolíme a pridáme korenie. Restujeme tak na skus.
- Potom ich pridáme k zemiakom. Zalejeme šľahačkovou smotanou a pridáme zátrepku z mlieka a múky. Prevaríme. Ja zápražku do kyslých polievok nerobím, ale ak chcete môžete si ju urobiť.
- Nakoniec ešte podľa chuti pridáme vegetu / Solčanku bez glutamanu, citrónovú šťavu a trošku cukru. Ja mám rada na sladko-kyslo, ale to je len na vás ako si ju ochutíte.No a celkovou bodkou je nasekaný kôpor, ktorý mám zamrazený. Kľudne môžete použiť na okyslenie aj ocot.