SOLČANKA, s.r.o.

Sladko kyslá fazuľová polievka

Sladko kyslá fazuľová polievka
Suroviny
300 g fazuľa
500 g (kosť) mäso údené
6 ks stredné zemiaky
250 ml smotana na šľahanie
1 ks veľká cibuľa
5 strúčikov cesnak
(alebo bravčová masť) olej
list bobkový
morská soľ Solčanka
korenie čierne mleté
korenie nové celé
cukor kryštálový
ocot
vegeta bez glutamanu alebo Solčanka

Postup prípravy

  1. Najskôr si na noc namočíme fazuľu do vody, aby zmäkla. V hrnci na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme bobkový list a nové korenie, necháme rozvoňať.
  2. Potom pridáme namočenú fazuľu, zalejeme vodou podľa potreby a pridáme údené mäso alebo kosť. Varíme, kým fazuľa nezmäkne do polomäkka. Medzitým umyjeme a nakrájame zemiaky na kocky. Keď je fazuľa hotová, vyberieme mäso a pridáme zemiaky, korenie, soľ alebo vegetu bez glutamanu podľa chuti. Ďalej varíme, kým zemiaky nie sú takmer uvarené.
  3. Keď sú zemiaky takmer hotové, pridáme ocot, kryštálový cukor podľa chuti, pretlačený cesnak a sladkú smotanu. Môžeme pridať aj mäso nakrájané na kocky. Podľa potreby ešte dochutíme a necháme chvíľu povariť.
  4. A máme hotovo! Najlepšie podávame s langošmi alebo čerstvým pečivom.

Zdroj: varecha.sk

Vyberáme z nášho e-shopu:
Zeleninové dochucovadlo bez glutamanu s morskou soľou a morská soľ Solčanka.