SOLČANKA, s.r.o.

Vianočná hríbovica

Suroviny
1-1,5 lčerstvé hríby
2 lmlieko
1 tégliksmotana šľahačková
0,05 - 0,1 locot
1/2 hlavičkycesnak
hladká múka kukuričná
morská soľ
vegeta bez glutamanu
hríbové korenie
2-3 lístkylist bobkový
2 guličkykorenie nové
2 gcukor
olej

Suroviny z nášho e-shopu:

Zeleninové ochucovadlo pokrmov Solčanka s morskou soľou

Morská soľ

Bezlepková hladká múka kukuričná

Hubové korenie bez glutamanu

Vianočná hríbovica

Postup prípravy receptu

  1. čerstvé huby očistíme pokrájame na vätšie kúsky ,opláchneme
  2. hríby dáme variť do osolenej vody, pridáme trochu mletého korenia, vegetu, nové korenie a bobkový list
  3. huby varíme do zmäknutia
  4. do druhého hrnca si dáme olej, postrúhaný alebo prelisovaný cesnak jemne osmahneme
  5. pridáme kukuričnú hladkú múku a vymiešame si hustejšiu zápražku
  6. zápražku premiešame s mliekom (2 litre) a prelejeme ju do hrnca s hubami
  7. zjemníme smotanou
  8. dochutíme cukrom a v mikrovlnke zohriatým octom - vtedy sa vraj mlieko nikdy nesekne
  9. a polievočku máme hotovú DOBRÚ CHUŤ

Zdroj: varecha.sk