SOLČANKA, s.r.o.

Falafel

Falafel, známejší aj ako cícerová fašírka, pochádza z Ázie. Pôvodná receptúra je typická pre Indiu.

Suroviny
325 gcícer suchý
150 gcibuľa
20 gmorská soľ
40 gcesnak
3 ksvajce čerstvé celé
0,5 grasca rímska mletá
0,5 gkorenie čierne mleté
na dochutenievegeta bez glutamanu Solčanka
1,5 dclolej

Solčanka zeleninové ochucovadlo, ktoré neobsahuje glutaman

Morská soľ

Falafel

Postup prípravy

  1. Jeden deň vopred namočený cícer sa mierne pomixuje, pridá sa rozšľahané vajce, nasekaná cibuľa, pretlačený cesnak, korenie, rasca rímska, soľ a vegeta  podľa potreby.
  2. Spolu sa mixuje na homogénnu hmotu. Zmes sa odloži na jednu hodinu do chladničky. Z hmoty sa vytvaria úhľadné guľe, ktoré sa vyprážajú v tuku do zlata.

zdroj: varecha.sk