Falafel, známejší aj ako cícerová fašírka, pochádza z Ázie. Pôvodná receptúra je typická pre Indiu.
Suroviny
325 g
cícer suchý
150 g
cibuľa
20 g
morská soľ
40 g
cesnak
3 ks
vajce čerstvé celé
0,5 g
rasca rímska mletá
0,5 g
korenie čierne mleté
na dochutenie
vegeta bez glutamanu Solčanka
1,5 dcl
olej
Solčanka zeleninové ochucovadlo, ktoré neobsahuje glutaman
Morská soľ
Postup prípravy
Jeden deň vopred namočený cícer sa mierne pomixuje, pridá sa rozšľahané vajce, nasekaná cibuľa, pretlačený cesnak, korenie, rasca rímska, soľ a vegeta podľa potreby.
Spolu sa mixuje na homogénnu hmotu. Zmes sa odloži na jednu hodinu do chladničky. Z hmoty sa vytvaria úhľadné guľe, ktoré sa vyprážajú v tuku do zlata.