Postup prípravy
- Suchú fazuľu na noc namočíme do vody. Ráno prepláchneme, scedíme a vložíme do tlakového hrnca.
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, paradajky a cesnakovo zázvorovú pastu. Ďalej pridáme nakrájanu chilli papričku, kašmírske chilli korenie, rímsky kmín a kurkumu.
Všetko zalejeme vodou a vložíme plátok masla. Varime v tlakovom hrnci 15-20 minút, domäkka.
- Vsetko zalejeme vodou a vlozime platok masla. Varime v tlakovom hrnci 15-20 minut, domakka.
- Po otvorení tlakového hrnca, ak zistite, ze fazuľa ma príliš veľa vody, priveďte ju znova do varu a prebytočnú vodu jednoducho nechajte civilu vyvariť. Potom pridáme sol, garam masala a premiešame. Minútku ešte povaríme, odstavíme z ohňa a primiešame koriandrovú vňať. Hrniec prikryjeme a fazuľu necháme odstať 10 minút.
- Hotovo. Môžete podávať s dusenou ryžou alebo s plackami Chapati (aj obyčajný chlieb by stačil).