SOLČANKA, s.r.o.

Nátierka zo sušených rajčín

Suroviny
50 g píniových orechov
250 g ricotty
sušené paradajky
2 lyžice parmezánu
1 lyžica olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička sušenej bazalky / alebo čerstvá
vegeta bez glutamanu / Solčanka
soľ
čierne korenie
Nátierka zo sušených rajčín

Postup prípravy

Opraženie orieškov: Píniové oriešky nasucho opekajte na panvici približne 2 minúty, kým nezískajú zlatistú farbu a uvoľnia svoju vôňu.

Mixovanie: Do mixéra pridajte ricottu, sušené paradajky, nastrúhaný parmezán, olivový olej, cesnak, bazalku a opražené oriešky, soľ a vegetu bez glutamanu na dochutenie. Všetko mixujte dohladka.

Servírovanie a skladovanie: Nátierku ihneď podávajte alebo uchovávajte v uzavretej nádobe v chladničke – vydrží až týždeň.

TIP: Skvele chutí s opečeným toastom alebo ako dip k čerstvej zelenine. Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy alebo štipku čili.

Zdroj: varecha.sk

Morská soľ a ochucovadlo bez glutamanu Solčanka z nášho e-shopu.