SOLČANKA, s.r.o.

Vianočný šalát s batátmi

Suroviny
1 kg (sladké zemiaky) bataty
4 ks vajce
1 ks cibuľa
1 pohár (cca 350 g) hrášok a mrkva sterilizované
6 ks uhorky kyslé
2 PL horčica
1 pohár (210 ml) majonéza
morská soľ Solčanka
korenie čierne mleté
zeleninové ochudovadlo bez glutamanu / vegeta / Solčanka
podľa chuti nálev z uhoriek
podľa chuti jogurt biely
Vianočný šalát s batátmi so Solčankou

Postup prípravy

  1. Celé bataty uvaríme v šupke, pričom ich priebežne kontrolujeme, aby sa nerozvarili. Po uvarení ich necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, ošúpeme a pridáme k batatom – buď nakrájané na kúsky, alebo pretlačené cez mriežku na vajcia. Do misy ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, scedenú sterilizovanú mrkvu s hráškom a kyslé uhorky nakrájané na kolieska.

  3. Zmes osolíme, okoreníme a dochutíme horčicou, majonézou a trochou nálevu z uhoriek. Dôkladne premiešame, ochutnáme a podľa potreby ešte doladíme soľou, korením alebo pridáme trochu bieleho jogurtu pre ľahšiu verziu.

Zdroj: varecha.sk

Morská soľ a ochucovadlo bez glutamanu Solčanka z nášho e-shopu.